Ads Top

Teenit leert tieners omgaan met geld

Teenit is een nieuwe app speciaal ontwikkeld om tieners te helpen leren omgaan met (digitaal) geld en om hun financiële kennis te vergroten.

Met behulp van de app bereiden tieners zich voor op een zelfstandige en financieel gezonde toekomst. De app is een Nederlands initiatief en is niet alleen voor tieners, maar ook met tieners ontwikkeld.

Volgens cijfers van het Nibud zijn steeds meer jongeren ook na hun 18e nog steeds erg afhankelijk van de (financiële) steun en het advies van hun ouders.

In de app kunnen tieners tussen de 12 en 18 jaar, met toestemming van de ouders, eenvoudig en anoniem hun eigen bankrekening koppelen aan Teenit. Vervolgens hebben ze toegang tot slimme budgetteringsfuncties die op aansprekende wijze zijn vormgegeven en zo uitgaven en inkomsten helder in beeld brengen.   

Ook biedt Teenit gepersonaliseerde educatieve video's en quizzen aan die de jonge gebruikers helpt meer inzicht te geven in de financiële wereld om hen heen. Onderwerpen zoals ‘hoe verdienen banken hun geld?’, ‘wat is btw?’ en ‘waarom betalen we belasting?’ worden in de app behandeld. Spelenderwijs krijgen ze in de app niet alleen de beginselen van het ondernemerschap mee maar ook moderne trends zoals cryptocurrencies en NFT’s komen aan bod.

“Uit gesprekken met tieners leerden we dat dit onderwerpen zijn waar ze graag meer van willen weten. En dat deze kennis hen helpt zich voor te bereiden op de toekomst en minder afhankelijk te zijn van hun ouders die vaak zelf ook moeite hebben om deze onderwerpen uit te leggen”, vertelt mede-oprichter Bartosz Kiera.

De app is sinds eind vorig jaar beschikbaar en heeft inmiddels 2.800 gebruikers.

Teenit is te downloaden voor Android en iOs en integreert met alle grote banken in Nederland.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.