Ads Top

Sinds lange tijd spaarrentes weer op 3 procent

De spaarrentes zitten deze maand flink in de lift. Maar liefst 23 banken hebben in oktober hun spaarrentes verhoogd, blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Sommige banken verhoogden hun rente zelfs met 0,7 procent in één keer.

De hoogste spaarrente die je op een deposito kunt krijgen, staat nu op 3 procent. Dat is omgerekend bijna tachtig procent meer dan in juni van dit jaar, toen was de hoogste depositorente nog 1,65 procent, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Vooral buitenlandse banken strijden om Nederlandse spaarder,
 
Bij enkele Nederlandse banken gaan de rentes op deposito’s en spaarrekeningen ook omhoog, zoals bij LeasePlan Bank en Centraal Beheer. Maar bij de grote banken, waaronder de Volksbank (SNS, ASN en RegioBank), blijven verhogingen nog uit. Rabobank heeft inmiddels flinke renteverhogingen op haar deposito’s doorgevoerd en belooft per 1 december ook de rente op spaarrekeningen te verhogen.

Aankomende donderdag zal de Europese Centrale Bank (ECB) bij haar rentebesluit nieuwe renteverhogingen aankondigen. Bulthuis verwacht dan ook dat de spaarrentes de komende tijd verder blijven stijgen en dat er steeds meer druk komt op de Nederlandse grote banken om ook hun rentes te verhogen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.