Ads Top

American Factoring bedrijven zien massale toestroom (33%) van financieringsverzoeken

De Branchevereniging van American Factoring Organisaties (BAFO) heeft het eerste half jaar van 2022 een groei van 33% weten te realiseren in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021.

De verwachting is dat er dit jaar bijna 1 miljard euro non bancair wordt gefinancierd door het overkopen van zakelijke facturen. Facturen die aan American Factoring bedrijven worden overgedragen worden aanmerkelijk sneller voldaan, namelijk binnen 34 dagen versus het landelijke betaalgemiddelde van 43 dagen.

De reden van de massale groei is tweeërlei: corona-steunmaatregelen zijn niet meer van toepassing en traditionele banken geven steeds minder gehoor aan snel ‘kleinere’ financieringsverzoeken van onder de 500.000 euro.

American factoring organisaties kopen zakelijke facturen over van ondernemers zodat zij niet de betalingstermijn hoeven af te wachten. Hierbij neemt de factormaatschappij ook het debiteurenrisico en debiteurenbeheer over. Dit betekent dat je als factoringbedrijf een belangrijke rol hebt in een aantal cruciale bedrijfsprocessen van klanten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.