Ads Top

Collectief verzekerden niet eens met de afschaffing collectiviteitskorting

63 procent van de collectief verzekerden is het niet eens met de afschaffing van de collectieve korting voor de basisverzekering die ingaat per 1 januari 2023. De korting is volgens het kabinet een sigaar uit eigen doos en afschaffing leidt tot een overzichtelijker polisaanbod.

Een deel van de collectief verzekerden (62%) vindt dat de zorgverzekering nu aansluit bij hun zorgbehoefte. De helft (50%) is zo verzekerd uit gemak. Van die groep is meer dan de helft (57%) al tien jaar of langer aangesloten bij een collectief. Mogelijk zijn zij voordeliger uit met een beter passende individuele polis op maat, met of juist zonder aanvullende dekkingen, waarbij ze niet betalen voor zorg die zij niet nodig hebben, zo blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 1.000 Nederlanders.

In totaal is 30 procent van de Nederlanders uit het onderzoek collectief verzekerd. Maar 18 procent van de collectief verzekerden is van plan over te stappen naar een andere zorgverzekering nu de korting verdwijnt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.