Ads Top

AFM-bestuurder Hanzo van Beusekom treedt toe tot IOSCO Board

AFM-bestuurder Hanzo van Beusekom is toegetreden tot de Board van IOSCO, de wereldwijde samenwerkingsorganisatie van toezichthouders op effectenmarkten. De benoeming van Van Beusekom is dinsdag 18 oktober bekrachtigd tijdens de jaarvergadering van IOSCO in Marrakesh. Hiermee verkrijgt de AFM een strategische positie in het internationale netwerk met de belangrijkste toezichthouders wereldwijd.

De IOSCO Board is het beleidsbepalend orgaan van IOSCO en bestaat uit 35 leden, waarvan 19 leden uit de 17 grootste kapitaalmarkten gemeten naar omvang. Voor 2022-2023 richt IOSCO zich op de volgende thema's: structural resilience of capital markets, data gaps and information sharing, new insights into investor protection, the role of securities markets in capital formation, and financial innovation.

De AFM keert na vier jaar terug in de IOSCO Board. Dit is mede het gevolg van de groei van de Nederlandse kapitaalmarkten na brexit. Het Board-lidmaatschap past binnen de ambitie van de AFM om internationaal meer samen te werken om belangrijke problemen aan te kunnen pakken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.