Ads Top

bunq biedt gebruikers nieuwe budgeting tools om grip op financiën te krijgen

bunq, van oorsprong een bank gericht op de behoeften van diens gebruikers, introduceert een nieuwe set tools die het mogelijk maakt om controle over financiën te krijgen.

Met Easy Budgeting kunnen gebruikers nu moeiteloos budgetten opzetten voor bijvoorbeeld boodschappen, winkelen of vakantieplannen.

Met Groepsuitgaven kunnen gebruikers meerdere activiteiten met familie en vrienden ondernemen, zoals bijvoorbeeld een weekendje weg of een avond uit eten. Gebruikers kunnen pasbetalingen automatisch aan een Groepsuitgave toevoegen en de kosten eenvoudig delen wanneer een activiteit is afgelopen.
 
Nu de eurozone met ongekende inflatie te maken heeft, ziet bunq, de op een na grootste neobank in de EU, dat jonge Europeanen hard door deze crisis worden getroffen. 98 procent van Nederlandse millennials geeft aan dat de huidige economische omstandigheden effect op hen hebben, en 40 procent zegt dat inflatie zelfs een grote impact heeft op hun levensonderhoud. 31 procent van alle Nederlanders hebben geplande uitgaven voor onbeperkte tijd uitgesteld, en 56 procent is al drastisch minder gaan uitgeven.
 
Bovendien geeft twee derde van Nederlanders aan dat hun langetermijnplannen, zoals verhuizen of kinderen krijgen, door de inflatie worden beïnvloed. Een derde merkt dat de prijzen van hun dagelijkse boodschappen met 15 procent zijn gestegen en elke vierde Nederlander voelt de last van de 15 procent hogere kosten voor gas, water en licht. Elke tiende Nederlander betaalt nu 10-15 procent meer huur dan een jaar geleden.
 
Een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking heeft stappen ondernomen om weer grip op hun financiën te krijgen: 69 procent is zorgvuldiger met budgetteren en 30 procent is extra voorzichtig met grote of impulsieve aankopen.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.