Ads Top

Nederlandse particuliere beleggers investeren minder, maar houden vertrouwen in hun portefeuille

Hoewel het vertrouwen van particuliere beleggers is gedaald door de verslechterende markt, lijkt het beleggerssentiment voor het vierde kwartaal optimistischer. Dit blijkt uit het recente Retail Investor Beat-onderzoek van sociaal investeringsnetwerk eToro.

Van de Nederlandse ondervraagden is 66 procent van plan in het komende kwartaal hetzelfde bedrag te investeren, terwijl 15 procent aangeeft meer te willen investeren en 19 procent zegt minder te willen beleggen in de komende drie maanden.
 
De Retail Investor Beat is een driemaandelijks onderzoek, afgenomen onder 10.000 particuliere beleggers wereldwijd, verspreid over 13 landen en 3 continenten. Van deze beleggers geeft bijna de helft (41%) aan dat ze minder geld hebben geïnvesteerd in de afgelopen drie maanden. Onder Nederlandse respondenten is dit 26 procent. Dit lagere percentage wordt weerspiegeld in vertrouwen in de eigen portefeuille wat met 77% aanzienlijk hoger ligt dan wereldwijd (64%).
 
Van de groep die aangeeft minder geld geïnvesteerd te hebben of van plan is minder geld te investeren in de komende drie maanden, noemt 34% de stijgende kosten van levensonderhoud. 31 procent geeft als reden meer geld achter te willen houden voor noodgevallen en 23% geeft aan cash alternatives aan te houden voor wanneer de markt zich herstelt.

De meerderheid van Nederlandse particuliere beleggers (27%) ziet de stand van de wereldeconomie als grootste externe risico voor hun beleggingen, gevolgd door inflatie (22%). 16% zegt internationaal conflict als grootste risico te zien en 12% noemt de stand van de binnenlandse economie.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.