Ads Top

FNV: ABN Amro schoffeert medewerkers met belachelijk kleine loonstijging

In de maand dat de inflatie een recordhoogte bereikt, biedt staatsbank ABN Amro zijn medewerkers een minieme loonsverhoging van gemiddeld 3,25 procent per jaar en een eenmalig bedrag van 2.000 euro bruto. FNV vindt het bod een 'schoffering' van deze bankmedewerkers.

Vorige maand legde ABN Amro voor het eerst tijdens de maanden lopende cao-onderhandelingen een eindbod neer. De loonsverhoging van gemiddeld 2,5 procent per jaar leidde tot boosheid en onrust onder medewerkers. Met een nieuw bod schuiven de banken nu maar een heel klein beetje op van gemiddeld 2,5% naar 3,25%.

ABN Amro biedt vanaf 1 oktober een loonsverhoging van 4 procent, vanaf 1 juli 2023 komt er nog 2,5% bij en in november is er een eenmalige uitkering van maximaal 2000 euro bruto. De cao gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 juli 2022 en loopt tot 1 juli 2024. Maar hiermee schieten medewerkers volgens de FNV weinig op, omdat het koopkrachtverlies nog steeds enorm is.

De leden van FNV Finance worden nu eerst geraadpleegd. Vervolgens worden de volgende stappen bepaald. Acties zijn niet uitgesloten. Dat zou dan voor het eerst sinds 1989 zijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.