Ads Top

Rabobank nieuwe hoofdpartner van Uniek Sporten

Rabobank is officieel één van de hoofdpartners van Uniek Sporten geworden, een programma van Fonds Gehandicaptensport en samenwerkende gemeenten. Het nieuwe partnership richt zich er voornamelijk op om het thema inclusiviteit op de agenda van alle sportclubs te krijgen. Door Uniek Sporten in het bestaande programma Rabo ClubSupport te integreren, dragen beide partijen uit dat sporten met een beperking binnen een club of vereniging vanzelfsprekend moet zijn.

De Rabobank helpt clubs via Rabo ClubSupport met kennis, netwerk en financiering om ambities te realiseren. Zo geven ze als coöperatieve bank ieder jaar een deel van het resultaat terug aan de verenigingen en zetten ze hun kennis en netwerk in om clubs toekomstbestendiger te maken. Dit alles doen ze op sportgebied samen met partner NOC*NSF en nu ook met Uniek Sporten.

Door Uniek Sporten te integreren in bestaande thema’s van Rabo Clubsupport kunnen clubs ondersteuning krijgen op het gebied van aangepast sporten. Het eerste thema waar partijen mee aan de slag gaan is een workshop ledenbinding, zodat mensen met een beperking zich thuis voelen op de club en in het team. Daarna volgen andere thema’s als vrijwilligersmanagement, waarbij vrijwilligers opgeleid worden met specifieke kennis over beperkingen, maar ook hoe neem je aangepast sporten mee in je beleidsplan en dagelijkse gang van zaken? Met de nieuwe samenwerking zorgen Rabo ClubSupport en Uniek Sporten er samen voor dat ambities van de vereniging waargemaakt kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.