Ads Top

Nederlander maakt zich zorgen om stijgende zorgpremie

Bijna twee derde van de Nederlanders maakt zich dit jaar zorgen om de stijgende zorgpremie. Traditiegetrouw maakte DSW ook dit jaar als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor komend jaar bekend. In 2023 stijgt de zorgpremie bij de verzekeraar met 117 euro per jaar, in 2022 was dat maar 39 euro.

Voor 80 procent van de Nederlanders is de jaarlijkse stijging geen verrassing meer. Deze groep geeft aan dat hun zorgpremie elk jaar al hoger wordt. Vooral voor de 50-plusser, die vaak aanvullende verzekeringen heeft, is dit het geval, Zo blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 1000 Nederlanders.

De basisverzekering van DSW kost volgend jaar 137,50 euro. Dat is een stijging van 9,75 euro per maand en 117 euro per jaar. Deze verzekering is een combinatiepolis waarin consumenten veel vrije keuze hebben in zorgverleners. Deze is dus in beginsel al duurder dan bijvoorbeeld een budget of naturapolis met minder vrije zorgkeuze.

Ook kun je de premie nog drukken door een hoger eigen risico te nemen, als dat bij je voorziene zorgbehoeftes en risicoperceptie past. DSW is ieder jaar de eerste die de nieuwe zorgpremie bekendmaakt. Meestal volgen andere zorgverzekeraars pas veel later, net voor of zelfs op de deadline van 12 november.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.