Ads Top

ABN AMRO introduceert leerprogramma voor inclusievere dienstverlening

Als eerste bank in Nederland introduceert ABN AMRO een leerprogramma om medewerkers bewust te maken van vaak onbewuste vooroordelen én ze te trainen op inclusief gedrag.

Deze Learning Journey richt zich op het ontwikkelen van inzicht over inclusief gedrag en op het vergroten van bewustzijn over de zogenaamde blind spots in het eigen gedrag. Hierdoor kunnen medewerkers de financiële dienstverlening én interne processen van de bank beter laten aansluiten op de behoeften van achtergestelde klantgroepen, om te beginnen bij vrouwen.

In de aanloop naar de lancering van dit bankbrede programma organiseerde ABN AMRO daarom gisteren de eerste editie van het online rondetafelgesprek ‘Barrièrebrekers. Vrouw en Ondernemen’, waarin vooraanstaande ondernemers en experts van financiële en maatschappelijke organisaties in gesprek gingen over oplossingen om de barrières voor vrouwelijke ondernemers weg te nemen.

In de pilotfase van het leerprogramma worden 40 klantadviseurs getraind om inzicht te krijgen in hun latente vooroordelen, het leren van nieuwe vaardigheden en om inclusief gedrag te ontwikkelen. De aanpak is gericht op een verandering van de organisatie, waarbij aandacht is voor alle (product)processen, communicatie en adviesstijl. Als ambassadeur van het programma gaan de klantadviseurs vervolgens andere collega’s trainen, met als uiteindelijk doel dat in 2023 zo veel mogelijk medewerkers het interne programma hebben gevolgd. 


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.