Ads Top

Groen Spaar Deposito ABN AMRO weer beschikbaar

Sinds donderdag 22 september biedt ABN AMRO Groenbank spaarders weer de mogelijkheid om groen te sparen via een Groen Spaar Deposito. Met het geld dat wordt opgehaald via dit groene deposito verstrekt ABN AMRO groene leningen aan haar klanten. Het Groen Spaar Deposito staat open tot ABN AMRO Groenbank voldoende financiering heeft opgehaald.

Met het Groen Spaar Deposito geeft ABN AMRO Groenbank invulling aan de Regeling groenprojecten van de Nederlandse overheid. Spaargeld dat op deze wijze wordt opgehaald, wordt voor tenminste 70 procent aangewend voor de financiering van duurzame projecten. Zo is in het verleden bijvoorbeeld de verduurzaming van diverse zorglocaties gefinancierd op basis van de opbrengst van het Groen Spaar Deposito.

Voor het Groen Spaar Deposito geldt een aantal voorwaarden. Het product heeft een vaste rente van 0,40% en een vaste looptijd van 1 jaar. Spaarders hebben door de fiscale Groenregeling mogelijk een belastingvoordeel. Tot een bedrag van € 61.215,- (2022) is het saldo van groene deposito’s vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in box 3. Ook geldt een heffingskorting van 0,70% over de inleg in groene deposito’s.

Op de website van ABN AMRO Groenbank is meer informatie te vinden over de werkwijze en investeringen van de Groenbank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.