Ads Top

Meer mogelijkheden voor Oekraïners in Nederland om betaalrekening aan te vragen

Met ingang van maandag 3 oktober krijgen Oekraïense vluchtelingen in Nederland meer mogelijkheden om een betaalrekening aan te vragen, met documenten die daarvoor eerder nog niet door betaaldienstverleners gebruikt konden worden.

In Nederland heeft ruim 87 procent van alle bij een Nederlandse gemeente ingeschreven volwassen Oekraïense vluchtelingen reeds een betaalrekening. Dat gebeurde vooral op grond van diverse internationaal erkende en geldige Engelstalige identiteitsbewijzen.

Voor de resterende kleine groep vluchtelingen in Nederland die nog geen betaalrekening kon openen, zijn er vanaf 3 oktober aanvullende mogelijkheden om een rekening aan te vragen. De nieuwe mogelijkheden zijn tot stand gekomen dankzij intensieve samenwerking tussen de Oekraïense ambassade, banken en andere aanbieders van betaalrekeningen, Betaalvereniging Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), toezichthouders en overheden.

Alle bestaande en nieuwe mogelijkheden voor het aanvragen van een Nederlandse betaalrekening voor Oekraïense vluchtelingen blijven beschikbaar zolang ze bijzondere bescherming binnen de EU krijgen. Iedere betaaldienstverlener vermeldt op zijn eigen website hoe de aanvraag precies moet worden ingediend en welke specifieke voorwaarden en richtlijnen ze daarbij hanteren. Bij sommige banken moet een aanvraag bijvoorbeeld fysiek op een bankkantoor worden ingediend, bij andere betaaldienstverleners kan dat alleen online.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.