Ads Top

AFM treedt op tegen Cypriotische beleggingsondernemingen

De beleggingsmarkt in Nederland is weer een stuk veiliger geworden, dankzij een samenwerking tussen de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Cypriotische toezichthouder (CySEC).

De samenwerking richtte zich op de aanpak van malafide, in Cyprus gevestigde beleggingsondernemingen met een Europees paspoort. De ondernemingen waren sinds 2019 ook actief in Nederland en benadeelden consumenten via nepadvertenties en handel in complexe CFD’s. Zo bleek uit signalen die bij de AFM binnenkwamen.

Naast de samenwerking met CySEC heeft de AFM in Nederland in dit kader samen met de Fraudehelpdesk in het najaar van 2021 een campagne gevoerd. Door de internationale samenwerking en de campagne is het aantal signalen over malafide beleggingsondernemingen met een Europees paspoort uit Cyprus inmiddels sterk afgenomen.

De gezamenlijke bestrijding met CySEC heeft geleid tot meerdere schikkingen, het inleveren van vergunningen en het weren van partijen van de Nederlandse markt. Voor de Cypriotische beleggingsonderneming FXBFI Broker Financial Invest Ltd (handelsnaam 101investing) heeft de schikking tot gevolg dat ze haar activiteiten staakt en vergunning inlevert. De samenwerking tussen de AFM en CySEC leidde in een eerder stadium al tot het weren van deze partij van de Nederlandse markt.

Ook is er een schikking getroffen met de Cypriotische beleggingsonderneming Magnum FX (Cyprus) Ltd (handelsnaam ETFinance). De schikking heeft tot gevolg dat het bedrijf haar activiteiten staakt en vergunning inlevert.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.