Ads Top

Openbank introduceert bankcheques voor Nederlandse klanten die huis in Spanje kopen

Openbank introduceert bankcheques voor Nederlandse klanten die onroerend goed kopen in Spanje. Op de Spaanse huizenmarkt is het gebruikelijk om een woning te kopen via een overschrijving of per bankcheque; de Spaanse notaris biedt geen derdenrekening-service zoals notarissen in Nederland.

De bankcheque is voor Spaanse verkopers van onroerend goed nog steeds gebruikelijk en daarom biedt de bank haar Nederlandse klanten een oplossing door cheques uit te geven waarmee zij de aankooptransactie kunnen formaliseren en vereenvoudigen.  

Openbank rekent voor de dienst een provisie van 0,4%. De cheque wordt uitgegeven voor een specifiek doel - de aankoop van onroerend goed. Openbank laat de cheque per koerier bezorgen op de plaats waar het koopcontract wordt ondertekend.

Volgens de cijfers van de Algemene Raad van Notarissen kochten Nederlanders in 2021 in totaal 4.651 woningen in Spanje waarvan 3.007 in de tweede en 1.644 in de eerste helft van 2021, stijgingen van respectievelijk 104% en 58,5% ten opzichte van 2020 (zie link). Vooral de regio's Alicante, Valencia en Málaga zijn populair bij huizenkopers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.