Ads Top

Corona Direct maakt verzekeringen voor iedereen begrijpelijk met lancering verzekeringsalfabet

De directe verzekeraar Corona Direct stelt haar verzekeringsalfabet voor. Via het verzekeringsalfabet wil de Belgische verzekeraar de meest voorkomende verzekeringstermen duidelijk uitleggen.

Op die manier ontdekken verzekeringnemers dat verzekeringen niet moeilijk hoeven te zijn.

Met voldoende en duidelijke informatie kunnen ze transparanter en eenvoudiger verzekeringen afsluiten. Eerder onderzoek van Corona Direct Verzekeringen toonde aan dat dit geen overbodige luxe is, aangezien de verzekeringskennis van Belgen eerder beperkt is.
 
Om verzekeringen nog transparanter en duidelijker te maken, heeft Corona Direct vaak voorkomende en moeilijkere verzekeringsbegrippen opgelijst in haar verzekeringsalfabet. Elke term wordt in gewone mensentaal omschreven, zodat deze voor iedereen begrijpelijk is.
 
Eén Belg op vier kent het begrip ‘burgerlijke aansprakelijkheid’ niet, bleek uit eerder onderzoek[1] van Corona Direct. Tegelijk is 75 procent van de Belgen niet op de hoogte dat een brand- en woningverzekering eigenlijk hetzelfde is. Het verzekeringsalfabet zorgt ervoor dat Belgen hun verzekeringskennis nu kunnen bijschaven en makkelijk termen die ze niet kennen of begrijpen kunnen opzoeken. Zo valt bij de term ‘brandverzekering’ in het alfabet heel duidelijk te lezen dat deze ook woning- of woonverzekering wordt genoemd. De drie gangbare benamingen verwijzen telkens naar een verzekering die de waarde van jouw huis en jouw inboedel beschermt en je aansprakelijkheid dekt wanneer andere personen schade lijden bij bijvoorbeeld een brand in de woning.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.