Ads Top

Initiatief Brand New Day geeft íedere Nederlander inzage in de persoonlijke pensioensituatie

Nederlanders krijgen op verschillende manieren steeds meer invloed op de eigen pensioenopbouw. Maar om goede keuzes te maken tijdens deze belangrijke transitie, moet je wel weten op welk inkomen je eigenlijk afstevent. Online pensioenbank Brand New Day biedt naar eigen zeggen met een unieke tool Nederlanders een scherp inzicht in het pensioeninkomen na de laatste werkdag: MijnPensioenInkomen.nl.

Het overgrote deel van de Nederlandse beroepsbevolking heeft geen idee hoeveel hij of zij na de laatste werkdag ontvangt aan AOW, werkgeverspensioen en pensioen dat in eigen beheer is opgebouwd, en of dit genoeg is. Dat is niet verwonderlijk. Het is een hele klus om alle puzzelstukjes bij elkaar te zoeken die samen het pensioeninkomen vormen.

Die ‘informatiearmoede’ rond het pensioen kan grote gevolgen hebben, want de gemiddelde Nederlander moet 20 jaar rondkomen van het pensioeninkomen. Op MijnPensioenInkomen.nl kunnen álle Nederlanders nu snel, eenvoudig én gratis zien hoe ze er na hun werkzame leven financieel voor zullen staan.  

Joost Tieland, commercieel directeur van online pensioenbank Brand New Day: “Wij merken uit reacties dat pensioen een ‘black box’ is voor veel mensen. Zeker als het gaat om de vraag of je genoeg zult hebben als je over tien, twintig of dertig jaar stopt met werken. Het was tot op heden heel lastig om een echt goed overzicht te krijgen van je toekomstige pensioeninkomen, laat staan dat je je keuzes daaromtrent gefundeerd kan maken op basis van verschillende opties. De een zal langer willen doorwerken, de ander wellicht eerder stoppen. Ook daarvan maakt MijnPensioenInkomen.nl de gevolgen inzichtelijk. Onduidelijkheid over je verwachte pensioen hoeft niet meer.”

De tool op MijnPensioenInkomen.nl combineert onder meer gegevens uit het pensioenregister op een heel makkelijke manier met eigen gegevens zoals beleggingsrekeningen, inkomsten uit de verkoop van een huis, een erfenis en eigen pensioenvoorzieningen. Zo kun je binnen enkele minuten en geheel gratis zien hoe je er later voorstaat en of je gehoopte inkomen na pensionering binnen handbereik is. Bovendien biedt de tool inzicht in wat je kunt doen om je pensioeninkomen op het gewenste peil te brengen, bijvoorbeeld door in eigen beheer extra vermogen op te bouwen voor later, of door wat langer door te gaan met werken. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de rendementen die je naar verwachting kunt maken tot aan je pensioendatum.

De tool gebruikt naast data van mijn pensioenoverzicht ook eigen gegevens die in te voeren zijn en ook aan te passen, waardoor de gebruiker precies ziet wat de gevolgen van zijn acties zijn. De tool is gratis beschikbaar voor iedereen, of iemand nu wel of geen klant is van Brand New Day en is aanbiederonafhankelijk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.