Ads Top

Nieuwe financiering voor MKB

Nederlandse MKB-bedrijven krijgen steeds lastiger toegang tot financiering, wat de groei van de Nederlandse economie belemmert. Daarom verstrekt kredietverstrekker Swishfund op een snelle en eenvoudige manier kortlopende leningen aan MKB-ers in Nederland. Daarom lanceert het bedrijf van rasondernemer Pieter Schoen - die daarnaast ook de Nederlandse Energie Maatschappij oprichtte - een obligatie op het beursplatform van de Nederlandse fintech Nxchange, waar de obligaties real-time te verhandelen zijn.
 
De uitgegeven variabele junior obligatie heeft een nominale waarde van 100.000 euro, met een looptijd van vier jaar en maandelijkse rentebetalingen. De rente is afhankelijk van de rente van de Europese centrale bank (de €STR).  

De obligaties zullen rente dragen tegen een variabele rentevoet van 50 procent van de €STR plus een marge. De marge zal op de uitgiftedatum zodanig worden vastgesteld dat de rentevoet 8 procent per jaar zal bedragen. De obligatie wordt aan het einde van de looptijd terugbetaald en is uitgegeven op Nxchange, de eerste volledig gereguleerde Europese effectenbeurs voor (tokenized) effecten en gedigitaliseerde activa.
 
De obligaties zullen doorlopend uitgegeven worden voor een minimumbedrag van 2.000.000 en een maximumbedrag van 5.000.000 euro. De obligaties zijn vanaf 2 september 2022 beschikbaar op het platform van Nxchange en zijn daar ook direct secundair verhandelbaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.