Ads Top

ABN AMRO past compensatieregeling doorlopend consumptief krediet aan

ABN AMRO past de compensatieregeling voor doorlopend consumptief krediet aan. Klanten die in aanmerking komen voor vergoeding, krijgen nu ook een vergoeding voor rente-op-rente. Het besluit volgt op een uitspraak hierover van de Commissie van Beroep van het Klachteninstituut financiële dienstverlening van 10 augustus 2022.

ABN AMRO neemt een extra voorziening van ongeveer 120 miljoen euro. Deze voorziening wordt geboekt ten laste van het resultaat van het derde kwartaal 2022.

Klanten die hun persoonlijk aanbod nog moeten ontvangen, krijgen een voorstel waarin rente-op-rente is toegepast. Klanten die hun persoonlijk aanbod al hebben geaccepteerd en in aanmerking komen voor een nabetaling, krijgen automatisch een bericht.

De Consumentenbond is blij dat ABN AMRO zijn compensatieregeling verruimt voor klanten die in het verleden te veel rente betaalden over hun consumptief krediet. De Consumentenbond roept andere banken op dit voorbeeld te volgen.

ndra Molenaar, directeur Consumentenbond: ‘Dat nu de grootste drie banken in Nederland rente op rente vergoeden is heel goed nieuws voor consumenten. We roepen andere banken op dit voorbeeld te volgen, want er zijn nog steeds banken die niets of niet alles vergoeden.’

Andere kredietverstrekkers die te veel rente in rekening brachten zijn Santander, Vesting Finance (Hollandsche Disconto Voorschotbank) en Interbank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.