Ads Top

Nieuwe docuserie: Planet Finance

Een nieuwe generatie zoekt tegenwoordig zijn fortuin op de financiële markt. Beleggen via een app is gemakkelijk en goedkoop. En hoe kun je anders ooit een huis kopen met 0% rente op je spaargeld? Maar hoe werkt die financiële markt eigenlijk?
 
Planet Finance gaat op pad met een bonte stoet van traders, short sellers en valutagoeroes door een soms onvoorspelbare wereld waar rendement lonkt. Hier wordt geld met geld verdiend wanneer je denkt te weten wat de toekomst brengt. Een parallelle wereld waar groot verlies voor de één, een enorme winst voor de ander kan betekenen.

In deze zesdelige documentaireserie neemt Marije Meerman je mee naar Planet Finance. Wie wonen en werken er? Wat voor een taal wordt er gesproken? Wat is het nut van deze planeet, én wat maakt deze financiële wereld nu voor veel mensen zo aantrekkelijk?
 
Na een introductie op de beursvloer en een spoedcursus ‘rijk worden aan risico’ komen we terecht op de oliefuturesmarkt waar nog niet zo heel lang geleden olie even gratis (!!!) was. Meerman ontmoet in Japan vrouwen die in valuta handelen en maakt in China bijna de grootste beursgang ooit mee. Bij haar bezoek aan een afgebrand bos in Californië ontdekt zij dat je op Planet Finance kan verdienen aan een mogelijke ramp. Tot slot onderzoekt Meerman de macht van een collectief van particuliere beleggers op een markt die gedomineerd wordt door het grote geld. Planet Finance kijkt achter de glazen gevels, waar risico een verhandelbaar product is. Een wereld die overigens een stuk minder abstract blijkt dan je misschien zou denken...
 
Planet Finance (50 min) is vanaf woensdag 2 november, wekelijks om 22.40 uur, te zien op NPO 2 en direct te bingewatchen via NPO Plus.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.