Ads Top

BNG Bank: Fors hogere kredietverstrekking en groei van kredietportefeuille

BNG heeft in het eerste halfjaar van 2022 voor 6,6 miljard euro aan langlopende leningen verstrekt (eerste halfjaar 2021: EUR 5,6 miljard). Het totaal aan langlopende leningen nam met 0,7 miljard toe tot 87,8 miljard.

De toename van de portefeuille langlopende leningen werd met name veroorzaakt door een grotere vraag dan verwacht van met name gemeenten. De stijgende rente maakte dat de kredietvraag van een deel van onze klanten naar voren werd gehaald.

Financieel staat BNG Bank er naar eigen zeggen gezond voor. Over het eerste halfjaar van 2022 werd een renteresultaat gerealiseerd van 220 miljoen en boekte de bank in deze periode een nettowinst van 206 miljoen. De voornaamste redenen voor de hogere nettowinst (eerste halfjaar 2021: EUR 187 miljoen) een daling van de kredietvoorzieningen en een hoger resultaat financiële transacties.

De kapitaalpositie van BNG Bank blijft goed: de Common Equity Tier-1 ratio en de Tier 1-ratio bedragen respectievelijk 37% en 40%.

In het eerste halfjaar van 2022 werd voor een bedrag van 8,7 miljard euro aan langlopende funding opgehaald. Daarbinnen is de uitgifte van vier nieuwe SDG Bonds (gerelateerd aan de Sustainable Development Goals) met een volume van meer dan 3,5 miljard succesvol verlopen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.