Ads Top

'Financiële sector heeft cruciale rol bij klimaatadaptatie'

De financiële sector speelt een cruciale rol bij klimaatadaptatie. Daarom brengt het Platform voor Duurzame Financiering grote financiële spelers samen. De organisaties werken aan nieuwe financieringsvormen en maatregelen die zijn gericht op klimaatadaptatie.

Gijs Kloek (senior manager klimaatverandering bij Achmea) is voorzitter van een nieuwe werkgroep binnen het platform Duurzame Financiering.

Namens Achmea en het Verbond van Verzekeraars is hij aan het woord in de gezamenlijke nieuwsbrief van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie (DPRA) en de Nationale Klimaatadaptatiestrategie (NAS). Hij meldt dat er inmiddels al banken, verzekeraars en vastgoedbeleggers in de werkgroep deelnemen, waardoor er een stevig netwerk ontstaat en overheden en financiële spelers elkaar goed weten te vinden.

Het Platform voor Duurzame Financiering heeft de werkgroep gevraagd een plan van aanpak te schrijven. Het plan is naar verwachting in november klaar en bouwt onder meer voort op de Toolbox Financiering Klimaatadaptatie van het ministerie van BZK. Eind 2023 ligt er een rapport met een gedetailleerde uitwerking van concepten en oplossingen voor verschillende delen van de financiële sector.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.