Ads Top

'Banken staan klaar voor klanten in nood'

De banken vinden het positief dat het kabinet komt met een pakket om mensen tegemoet te komen die worden getroffen door de hoge inflatie en energierekening.

Volgens het Nibud dreigt bijna de helft van de huishoudens in een financieel kwetsbare of ongezonde situatie terecht te komen. Van der Laan: “Veel mensen maken zich zorge

Om op langere termijn de stijgende energieprijzen het hoofd te kunnen bieden, is het belangrijk ook in deze moeilijke tijden zoveel mogelijk door te gaan met verduurzaming van onze economie. Banken voeren een bewustwordingscampagne om ondernemers en huiseigenaren te stimuleren hun bedrijf en hun woning duurzamer te maken – zodat zij straks kunnen profiteren van een lagere energierekening. Eerder dit jaar voerde de NVB een vergelijkbare campagne gericht op het MKB.

Het is goed nieuws dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een groene borgstellingsregeling in voorbereiding heeft voor het midden- en kleinbedrijf (‘BMKB-Groen’), zo blijkt uit de begrotingsstukken. Dankzij BMKB Groen zijn banken beter in staat om ondernemers te ondersteunen in hun transitie naar een duurzaam bedrijfsmodel. De banken kijken er naar uit om deze regeling begin volgend jaar in te gaan zetten en daarmee de klimaattransitie te helpen versnellen. De NVB vindt het overigens een gemiste kans dat de overheid tegelijkertijd kiest voor versobering van de groenregeling waarmee particulieren fiscaal vriendelijk konden beleggen in groene fondsen bij banken.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.