Ads Top

Steeds meer Nederlanders beleggen en doen dat vaker zelfstandig

Het aantal huishoudens dat belegt steeg afgelopen jaar met 12 procent tot 1,9 miljoen huishoudens. Dat blijkt uit het jaarverslag van de AFM.

De meeste nieuwe beleggers beleggen zelfstandig en worden daarin geholpen door laagdrempelige beleggingsapps. Afgelopen jaar onderzocht de AFM het gedrag van zelfstandige beleggers en concludeerde onder meer dat één op de drie onnodig risico neemt.

Ook gebruiken beleggers steeds vaker sociale media als informatiebron. Dat was mede aanleiding om onderzoek te doen naar finfluencers en hen erop te wijzen dat ook zij zich aan regels moeten houden. In tijden dat de beurs vooral omhoog lijkt te gaan is het extra belangrijk dat marktpartijen het beleggersbelang vooropstellen. Bijvoorbeeld in de manier waarop brokers reclame maken. Uit onderzoek blijkt dat dit niet altijd goed gaat. 

De overgangsperiode van Brexit liep af op 1 januari 2021 en veel financiële instellingen kozen er daadwerkelijk voor om vanuit Nederland het Europese continent te bedienen. Het handelsvolume in aandelen is bijna verviervoudigd naar dagelijks 8 miljard euro. Doordat meer kapitaalmarktpartijen zich in Nederland hebben gevestigd, is ook de rol van de AFM in de internationale beleidsdiscussies toegenomen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.