Ads Top

Insurance Europa bezorgt over nieuwe belastingrichtlijnen

Insurance Europa, de Europese brancheorganisatie voor verzekeraars, uit zijn zorgen over de nieuwe belastingrichtlijn van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD).

De richtlijn heeft als doel ervoor te zorgen dat ondernemingen een eerlijke hoeveelheid belastingen betalen, maar volgens de koepelorganisatie pakken de voorstellen voor verzekeraars niet overal even goed uit.

Zo leidt de richtlijn tot het opheffen van bepaalde nationale vrijstellingen zoals de vennootschapsbelasting die bijvoorbeeld niet geldt voor Nederlandse zorgverzekeraars en bepaalde pensioenverzekeraars. Ook uit Insurance Europe in de consultatiebrief de vrees dat dat verschillende entiteiten binnen een verzekeraar als één investeringsfonds van de verzekeraar kunnen worden gezien. Dat heeft te maken met de door de OECD gehanteerde definitie van “volledig eigendom” voor verzekeringsbeleggingsfondsen. Tot slot is de verzekeringskoepel bang dat door de richtlijn investeringsfondsen van verzekeraars dubbel belast worden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.