Ads Top

Autoverzekering in regio verschillend

 

Verzekeraars bepalen hun autoverzekeringspremies niet alleen op basis van merk, model en bouwjaar. Ook op de regio of stad waar iemand woont. Premies kunnen daardoor honderden euro’s van elkaar verschillen. Zelfs binnen 1 straat. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Consumentenbond vergeleek de premies voor een 42-jarige bestuurder van een zes jaar oude Volkswagen Golf met vijf schadevrije jaren. Op verschillende adressen. Woont deze autobezitter in de Rotterdamse Vinex-wijk Nesselande? Dan betaalt hij gemiddeld 30 procent minder dan in de Oranjeboomstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Bij ASR scheelt dat zelfs 95 procent. De Goudse rekent op beide adressen dezelfde premie.

Ook binnen dezelfde straat kan de premie flink verschillen. De Oranjeboomstraat heeft meerdere postcodes. Daardoor betaalt de Golfrijder op het ene huisnummer meer dan op het andere. Het verschil is het grootst bij de Kilometerverzekering (11,6%) en Nationale-Nederlanden (11,4%). Dit kan oplopen tot ruim 100 euro meer premie per jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.