Ads Top

Kifid houdt klachten over Flexibel Krediet en PrivéLimiet Plus van ABN AMRO voorlopig aan

Tegen de Kifid-uitspraak over Flexibel Krediet en PrivéLimietPlus van ABN AMRO is onlangs beroep aangetekend door betrokken consument. De consument laat zich hierbij vertegenwoordigen door Stichting Geldbelangen. 

Op 27 januari 2022 heeft de Geschillencommissie van Kifid uitspraak gedaan in een klachtzaak (GC 2022-0047) waarin het gaat over PrivéLimietPlus en Flexibel Krediet, beide doorlopende kredieten van de ABN AMRO bank. In die uitspraak oordeelt de Geschillencommissie dat de bank geen rekening hoeft te houden met het rente-op-rente-effect bij de berekening van het rentenadeel. Daarnaast oordeelt de Geschillencommissie dat de bank voor het berekenen van compensatie voor product PrivéLimietPlus de referentierente moet gebruiken zoals eerder door de Commissie van Beroep is vastgesteld voor doorlopend krediet.

Het is nu aan de Commissie van Beroep van Kifid om deze klacht te beoordelen, in welke de consument de berekening van de bank voor de rentecompensatie betwist. In afwachting van de uitspraak van de Commissie van Beroep zal Kifid vergelijkbare klachten over deze doorlopend kredietproducten voorlopig aanhouden. Betrokken consumenten ontvangen van Kifid apart bericht over het aanhouden van hun klacht.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.