Ads Top

Convenant beschermt consumenten tegen cashboete

Consumenten hoeven de komende jaren niet extra te betalen voor normaal gebruik van contant geld. De Consumentenbond heeft daarover afspraken gemaakt met onder meer De Nederlandse Bank (DNB), het Ministerie van Financiën en de bankensector. Minister Kaag (Financiën) bood vandaag het Convenant Contant Geld aan aan de Tweede Kamer.

De ‘cashboete’ die ABN Amrobank in mei 2021 invoerde voor klanten die meer dan 10.000 euro cash per jaar opnamen, was aanleiding voor intensief overleg over de toegankelijkheid van contant geld. Na kritiek van onder meer de Consumentenbond, verhoogde de bank de limiet naar 12.000 euro. Maar ook dat vond de Consumentenbond onvoldoende.

In het convenant is nu afgesproken dat ABN de limiet verder verhoogt naar 17.500 euro. Hiermee zal in de praktijk vrijwel iedere consument zijn normale uitgaven met cash kunnen blijven betalen, zonder boetes.

Cash is nogal altijd een wettig betaalmiddel en er zijn tal van redenen voor consumenten om met contant geld te blijven betalen, stelt de bond.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.