Ads Top

Pricewise: Een derde verzekert auto over en betaalt onnodig te veel

Bij het afsluiten van een autoverzekering kiest bijna een derde voor oververzekering van de wagen. Deze verzekeringsnemers kiezen voor een dekking die hoger is dan de waarde van de auto, waardoor zij onnodig veel premie betalen. Zo kiest 6 procent van de autobezitters voor een allriskverzekering in plaats van de voor hen aanbevolen WA-verzekering.

Dat blijkt uit een analyse van Pricewise waarin gekeken werd naar consumenten die in 2021 via de vergelijkingswebsite een autoverzekering afsloten.

Aan de andere kant kiest ruim één op vijf autobezitters (22%) voor een verzekering die de waarde van de auto niet volledig dekt. Vooral auto's waarvoor een allriskverzekering aanbevolen wordt, worden onderverzekerd (24%). In geval van schade keert de autoverzekeraar daarbij een lagere waarde uit dan de auto nog heeft en draaien verzekerden zelf voor de overige kosten op. Het grootste deel van de mensen die via Pricewise een autoverzekering afsluit, kiest wel de aanbevolen dekking die past bij de waarde van de auto (64%).
 
Vooral bij auto's die prima af zijn met enkel een verplichte WA-verzekering, waarmee alleen schade aan de tegenpartij wordt vergoed, kiest ruim een op de drie (34%) voor een hogere dekking.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.