Ads Top

iDEAL verwerkt vijfmiljardste betaling

Afgelopen maart is sinds de introductie van iDEAL in 2005 de vijfmiljardste iDEAL-betaling verwerkt door banken en betaalinstellingen.

Voor het eerste miljard iDEAL-betalingen waren meer dan tien jaar nodig; voor het laatste miljard minder dan één jaar.

Mede als gevolg van de coronabeperkingen is het aantal iDEAL-betalingen de afgelopen twee jaar sterk toegenomen. Ondernemingen (zoals horeca en winkels) en consumenten die vóór de eerste lockdown iDEAL niet of nauwelijks gebruikten, zijn dat tijdens de lockdowns wel gaan doen en doen dat na de laatste lockdown nog steeds.

In maart werden ruim 100 miljoen iDEAL-betalingen verwerkt, voor een totaalbedrag van 8,68 miljard euro. Negen van de tien transacties worden door betalers goedgekeurd in de mobiele apps van banken.

Mobiele betaalverzoeken tussen vrienden en bekenden en tussen kopers en verkopers op handelsplatforms zoals Marktplaats, zijn steeds populairder. Achter de schermen worden die nagenoeg altijd via iDEAL afgewikkeld. Inmiddels is bijna een kwart van alle iDEAL-transacties voor mobiele betaalverzoeken tussen particulieren.

Goede doelen die op straat of aan de voordeur collecteren, doen dat in toenemende mate met een iDEAL QR-code. Kankerfonds KWF collecteert huis-aan-huis sinds kort zelfs uitsluitend met iDEAL QR-codes. Ook bij het collecteren voor hulp aan Oekraïne worden iDEAL QR-codes ingezet. Iedereen die mobiel bankiert kan die QR-codes scannen met zijn smartphone om makkelijk, betrouwbaar en anoniem éénmalig een zelfgekozen bedrag aan het goede doel te schenken. In maart werd 932.000 keer een iDEAL QR-code gescand, 18% vaker dan een jaar eerder.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.