Ads Top

BUX lanceert naar fractionele Europese ETF’s

Vandaag kunnen klanten van mobiele broker BUX als eerste in Europa ook beleggen in fractionele Europese ETF’s zonder een beleggingsplan.

In samenwerking met ABN Amro Clearing Bank heeft BUX de technologie gebouwd die het mogelijk maakt om als eerste broker en clearingbank in Europa fractionele Europese ETF’s aan te bieden.

De introductie van fractionele Europese ETF’s volgt kort nadat BUX samen met ABN Amro Clearing het beleggen in fractionele Amerikaanse aandelen introduceerde in januari.

Met de komst van fractionele ETF’s stelt BUX beleggers in staat om nog gemakkelijker in ETF’s te beleggen. Al vanaf 10 euro is het mogelijk om in een stukje van een ETF te beleggen. ETF’s met een hogere koers, zoals bijvoorbeeld het veel gekochte Vanguard S&P 500 Index ETF waarvoor je rond de 80 euro betaalt, worden hierdoor toegankelijk voor beleggers met een kleiner budget. Zo kun je ook met een relatief klein budget op maandelijkse basis beleggen in verschillende ETF’s en het beleggingsrisico minimaliseren door te spreiden. Beginnende beleggers met een budget van bijvoorbeeld 75 euro per maand, kunnen niet altijd beleggen in ETF’s met een relatief hoge waarde. Fractioneel beleggen maakt deze prijzigere ETF’s voor ieder budget toegankelijk.

UX introduceert in totaal 20 fractionele Europese ETF’s. Naast de fractionele ETF’s, heeft BUX ook nog eens 95 nieuwe fractionele Amerikaanse aandelen toegevoegd aan het al bestaande aanbod. Bekende namen onder de Amerikaanse aandelen die vanaf nu ook in fracties beschikbaar zijn, zijn onder andere Mastercard, Pepsico en IBM. In de toekomst wordt frationeel beleggen in Europese aandelen ook beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.