Ads Top

Betaalrekeningen voor grote aantallen Oekraïense vluchtelingen

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen na aankomst in Nederland bij banken en andere betaaldienstverleners voortaan snel een betaalrekening openen.

De Nederlandse aanbieders van betaalrekeningen staan klaar om grote aantallen vluchtelingen op te vangen. Met een betaalrekening kunnen zij onder meer leefgeld of loon ontvangen en dagelijkse boodschappen betalen.

Bij iedere betaalrekening zit een IBAN, een betaalpas en de mogelijkheid om via internetbankieren of met een mobiele app bankzaken en betalingen te regelen. Overboekingen van en naar het buitenland zijn ook mogelijk.

De Betaalvereniging, de NVB en hun leden hebben in overleg met toezichthouders, de overheid, gemeenten, hulporganisaties en sectororganisaties hun processen gestroomlijnd om de verwachte  grote aantallen vluchtelingen te kunnen helpen. Aanbieders van betaalrekeningen vragen altijd om een geldig Oekraïens biometrisch paspoort of identiteitsbewijs en veelal ook om een BSN. Gemeenten zorgen dat Oekraïense vluchtelingen bij aankomst in Nederland worden ingeschreven en een BSN krijgen.

Vluchtelingen die nog geen betaalrekening kunnen openen, bijvoorbeeld omdat ze nog geen geldig paspoort hebben, komen in aanmerking voor een tijdelijke prepaid betaalpas van de gemeente waar ze verblijven. De gemeente kan via zo’n prepaid betaalpas leefgeld ter beschikking stellen. Daarmee kan een pashouder in Nederland bijvoorbeeld dagelijkse boodschappen afrekenen en andere betalingen verrichten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.