Ads Top

Oudere betaalt tot 80 procent meer premie autoverzekering

65-plussers bezitten ongeveer een kwart van alle particuliere auto’s in Nederland, maar deze groep betaalt voor die auto’s wel een fors hogere verzekeringspremie, blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Tussen je 65e en je 85e stijgt de premie namelijk met gemiddeld 80 procent. Als je echter kijkt naar het aantal verkeersdoden en autoschades onder deze groep, is dit een relatief erg forse stijging, zegt geldspecialist Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Geld.nl onderzocht voor drie verschillende auto’s hoe de premie voor een autoverzekering zich ontwikkelt naarmate de bestuurder ouder wordt. Als je verder alle gegevens, zoals auto, woonplaats en dekkingsvariant, gelijk houdt, blijkt dat bij de meeste autoverzekeraars de premie vanaf het 65e levensjaar begint te stijgen. Het verschil tussen de premie van een 65-jarige en de premie van een 85-jarige komt gemiddeld op ruim 275 euro per jaar uit ”, zegt Bulthuis. “Autoverzekeraars rekenen namelijk een toeslag voor ouderen, omdat ze meer schade zouden rijden.

Het Verbond van Verzekeraars wijst er overigens op dat ouderen in de praktijk vaak een premie betalen die vrijwel gelijk is aan die voor iemand van 35 jaar. Dat komt vooral doordat ouderen bijvoorbeeld in kleinere of lichtere auto’s rijden, vaak meer schadevrije jaren hebben en minder kilometers per jaar rijden. Die factoren zorgen er dan voor dat hun premie toch lager uitpakt dan die voor een jonge bestuurder met een zwaardere auto, minder schadevrije jaren en meer kilometers per jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.