Ads Top

Al 12.000 betaalrekeningen voor Oekraïense vluchtelingen

Sinds het begin van de Russische aanval op Oekraïne konden tot dinsdag 19 april al zo’n 12.000 Oekraïense vluchtelingen in Nederland een betaalrekening openen.

Dat is bijna één derde van de naar schatting 39.000 vluchtelingen die tot dan toe in Nederland zijn aangekomen, waaronder ook veel minderjarigen.

Nederlandse betaaldienstverleners hebben samen met de Betaalvereniging en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maatregelen getroffen om voor het snel groeiende aantal vluchtelingen uit Oekraïne betaalrekeningen te kunnen openen. Daarvoor werken ze ook nauw samen met de minister van Financiën, toezichthouders, overheden en hulporganisaties.

Om een betaalrekening te kunnen openen, moet een vluchteling meerderjarig zijn, over een erkend en geldig identiteitsbewijs beschikken en in veel gevallen een BSN van een Nederlandse gemeente hebben ontvangen. Met een betaalrekening kan een vluchteling helemaal zelfstandig loon of leefgeld ontvangen, in winkels, cafés en restaurants betalen, contant geld opnemen en in het algemeen makkelijker deelnemen aan het maatschappelijk verkeer.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.