Ads Top

DNB zet volgende stap na publicatie onderzoek slavernijverleden

Op 31 maart is de eerste externe klankbordgroep onder leiding van Freek Ossel bijeengekomen. Een klankbordgroep die De Nederlandsche Bank (DNB) op persoonlijke titel ondersteunt in het proces van reflectie op het onderzoek naar haar slavernijverleden en mogelijke maatregelen. T

Gezien de feiten uit het historisch onderzoek ziet DNB het als haar opdracht om bij te dragen aan de verwerking van het aangedane leed door deze geschiedenis zichtbaar te maken en te erkennen. DNB wil daarbij een gebaar maken dat blijvende waarde heeft voor betrokkenen en de Nederlandse samenleving. De klankbordgroep is gevraagd om te reflecteren op zowel de passendheid, proportionaliteit en betekenis van de door DNB beoogde individuele maatregelen, als op het totaalpakket.

Voor de komende maanden is een aantal bijeenkomsten van de klankbordgroep gepland. DNB is ook van plan om in deze periode een aantal aanvullende gesprekken te voeren. Zo wil DNB inzichten van andere personen en organisaties krijgen die een stem hebben in het hedendaagse debat rond het slavernijverleden, of daar anderszins door zijn geraakt. DNB zal tijdens deze gesprekken actief luisteren. De inzichten kan DNB betrekken bij het formuleren van de te nemen maatregelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.