Ads Top

Persoonlijke lening bij verbouwing nog vaker goedkoper dan hypotheek

Ga je verbouwen, maar heb je onvoldoende spaargeld achter de hand? Dan kun je je verbouwing in veel gevallen goedkoper financieren met een persoonlijke lening dan met een tweede hypotheek.

Door de stijgende hypotheekrentes is voor leenbedragen tot ongeveer 55.000 euro op dit moment een persoonlijke lening goedkoper dan een tweede hypotheek, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

De vergelijkingssite deed in juli vorig jaar een vergelijkbaar onderzoek en toen bleek dat een persoonlijke lening tot bedragen van maximaal 28.000 euro goedkoper was. “Maar de afgelopen maanden zijn de hypotheekrentes flink gestegen, terwijl de leenrentes slechts marginaal omhoog zijn gegaan. Hierdoor is de grens tot welke een persoonlijke lening goedkoper is dan een tweede hypotheek om je verbouwing te financieren opgeschoven naar 55.000 euro.

Dat een persoonlijke lening vaak goedkoper is dan een tweede hypotheek, komt door de bijkomende kosten die je hebt bij een tweede hypotheek. Als je voor de verbouwing je hypotheek moet verhogen tot een bedrag dat hoger is dan waarvoor je je hypotheek hebt ingeschreven bij de notaris, moet je voor de verhoging opnieuw notariskosten betalen. Daarnaast betaal je bij de tweede hypotheek advies-, afsluit en taxatiekosten. Dit is alles bij elkaar ongeveer 3000 euro. Bij een persoonlijke lening heb je geen bijkomende kosten, waardoor tot ongeveer 55.000 euro de persoonlijke lening goedkoper is, ondanks dat je voor een hypotheek vaak een lagere rente betaalt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.