Ads Top

Belegger wil duurzaam, maar krijgt dit meestal niet

Minder dan 50 procent van de vermogensbeheerders en banken belegt duurzaam. Dit terwijl 70 procent van de klanten duurzaam beleggen (zeer) belangrijk vindt. Bovendien wil 68 procent beleggen in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Maar 10 procent van de onderzochte partijen kan hieraan voldoen.

Finner deed onderzoek naar 96 beleggingsdiensten in de vermogensbeheermarkt. Minder dan 50 procent van de banken en vermogensbeheerders kan zich op dit moment classificeren als duurzame oplossing volgens de Europese wet- en regelgeving.

Opvallend is dat maar 10 procent van de partijen aangeeft in lijn te beleggen met het Klimaatakkoord van Parijs.

Per 10 maart 2021 is de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) van kracht. Deze verplicht financiële partijen om inzicht te geven in de duurzaamheid van hun beleggingen. De SFDR bouwt voort op de Sustainable Development Goals van de VN en het Parijsakkoord die de effecten van klimaatverandering moet verminderen.

Finner deed ook onderzoek onder bezoekers van haar website naar het belang van duurzaamheid bij de keuze voor een vermogensbeheerder. Voor 70 procent van de respondenten is duurzaamheid belangrijk bij de keuze. De ondervraagden gaven ook aan waar zij liever niet in zouden willen beleggen. Dat zijn woekerleningen (79 procent), tabak (75 procent) en wapens (73 procent). Ook geeft 68 procent aan in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs te willen beleggen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.