Ads Top

Drie aanhoudingen in onderzoek naar cryptovaluta


In een lopend onderzoek naar oplichting met cryptovaluta heeft de politie dinsdag drie mannen uit Almelo aangehouden. Het gaat om een onderzoek naar de token Chibi Neko.

Een 29-jarige man uit Almelo wordt verdacht van oplichting met de zelfgemaakte token, genaamd Chibi Neko. Dit is een cryptovaluta op de Binance Smart Chain blockchain. De woning van de man is doorzocht en diverse gegevensdragers zijn in beslag genomen voor onderzoek.

In december 2021 werd de Chibi Neko token te koop aangeboden in een zogenoemde pre-sale investeringsronde. Enkele dagen nadat de tokens werden verkocht aan naar schatting 200 investeerders, werd een groot aantal tokens verkocht (gedumpt) waardoor de prijs flink daalde. Ook werden de website en accounts op sociale media offline gehaald.

Naast bovengenoemde verdachte zijn dinsdag ook een 23-jarige man en een 30-jarige man, beiden uit Almelo, aangehouden op verdenking van het medeplegen van oplichting en witwassen. De drie mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijven verdachten in deze zaak.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.