Ads Top

Aangifteperiode inkomstenbelasting verloopt voorspoedig

De aangifteperiode verloopt voorspoedig. Zes weken na de start van de campagne zijn er al meer dan 6,6 miljoen aangiftes inkomstenbelasting binnengekomen. Dat is ruim twee derde van het totaal aantal aangiftes dat de Belastingdienst vóór 1 mei verwacht binnen te krijgen.

Voor mensen die daar behoefte aan hebben, biedt de Belastingdienst hulp bij het doen van aangifte.

Medewerkers van de Belastingdienst hebben inmiddels circa 25.765 mensen geholpen met het invullen van hun aangifte. Daarvan zijn er ruim 16.886 mensen telefonisch geholpen, hebben ruim 8.355 mensen een afspraak gemaakt voor een balieafspraak bij een Belastingdienstkantoor en zijn er 524 mensen via videobellen geholpen.

De verwachting is dat de Belastingdienst dit jaar tijdens de aangifteperiode ongeveer 35.000 mensen hulp biedt bij het invullen van de aangifte.

 
In maart hebben medewerkers van de BelastingTelefoon in totaal ruim 812.000 mensen met vragen over de belastingaangifte geholpen.

De aangifteperiode loopt van 1 maart tot 1 mei. Circa 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers kregen de afgelopen periode een uitnodiging om aangifte te doen over 2021.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.