Ads Top

Forse groei voor Brand New Day

Brand New Day is ook het afgelopen jaar weer hard gegroeid. Het toevertrouwde vermogen van klanten steeg in 2021 met €1,2 miljard tot ruim € 4,4 miljard (+37%), het totaal aantal rekeninghouders steeg met ruim 25.000 tot 192.000 (+15%) en de nettowinst steeg met maar liefst €8 miljoen naar 11,7 miljoen (+219%).

Voor Brand New Day was 2021 ook een jaar van vernieuwde focus. Het nam definitief afscheid van de divisie voor bedrijfspensioenen, de PPI, die werd verkocht aan a.s.r. Ook werd gestopt met de levensverzekeraar. Door dat afscheid kan Brand New Day zich met haar bankvergunning helemaal richten op sparen, beleggen en pensioenen voor particulieren en zzp’ers.

In 2020 steeg de inleg op de beleggingsrekeningen van Brand New Day al flink; in 2021 alleen maar meer. Gemiddeld stortte iedere klant van Brand New Day in 2021 30% meer op zijn of haar beleggingsrekening dan het jaar ervoor. De spaarzame Nederlander neigt dus - natuurlijk ook gedwongen door lage of zelfs negatieve spaarrentes en hoge inflatie – steeds meer naar beleggen. Dat werd afgelopen jaar beloond: 2021 was een goed beursjaar en de klanten van Brand New Day behaalden mooie rendementen met hun (pensioen)beleggingsrekeningen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.