Ads Top

Wie wordt European Money Quiz Champion 2018?

Vandaag vindt in Brussel de internationale finale van de European Money Quiz plaats. Scholieren van 13 tot 15 jaar, afkomstig uit 25 Europese landen strijden hier om de Europese titel. Ook Nederland doet mee.

In het kader van financiële educatie heeft ook de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) de European Money Quiz gefaciliteerd, wat resulteert in het sturen van een Nederlandse delegatie naar de internationale finale in Brussel op 8 mei. Een docent en twee leerlingen van de klas die de Nederlandse finale won - klas 3 Atheneum A van het Tabor College uit Hoorn - reizen af om de Nederlandse eer hoog te houden! In Brussel staat hen een drukke planning te wachten, inclusief museumbezoek en diner. De NVB wenst deze toppers heel veel succes, maar bovenal plezier tijdens de finale van de European Money Quiz!

De quiz is ontwikkeld door Europese bankenfederaties, onder coördinatie van de European Banking Federation (EBF). Het evenement is onderdeel van de European Money Week die gehouden is van 12 tot 18 maart 2018. Dit was tegelijk met de campagne Bank voor de Klas op Nederlandse basisscholen.

In deze week speelden zo’n 41.000 jonge deelnemers de nationale voorrondes. De internationale finale van morgen is hierop het vervolg. De winnaars worden European Money Quiz Champion 2018 en ontvangen een prijs van € 3.000 die de school kan gebruiken voor een project op het gebied van financiële educatie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.