Ads Top

Weinig beweging in koersen ICO’s

De Initial Coin Offering (ICO) leek een aantrekkelijk alternatief voor een beursnotering in tijden dat de koers van Bitcoin en andere cryptomunten maar bleef stijgen. Maar na de crash van de cryptomarkt zit er nauwelijks nog beweging in de koersen, zo blijkt uit een analyse van de tien grootste ICO’s.

Toen de bomen nog tot aan de hemel groeiden, leek het een logisch idee: vergaar miljoenen via de uitgifte van een eigen cryptomunt of token, waarvan de koers ongetwijfeld zou stijgen. Immers dat deden alle cryptomunten en die overtuiging hadden ook jonge beleggers.

De eerste ICO’s trokken, hoewel ongereguleerd, veel belangstellenden. Vaak in seconden werden indrukwekkende bedragen opgehaald op basis van weinig meer dan een white paper, een soort prospectus.

Het ophalen van geld via ICO’s lijkt nog altijd te lukken, volgens ICORating is in het eerste kwartaal van 2018 3,3 miljard dollar opgehaald voor 412 projecten (iets minder dan het vierde kwartaal van 2017), maar wanneer investeerders niet meteen rendement zien, zoals ze waren gewend bij de handel in cryptomunten, dan zou de ICO zijn aantrekkelijkheid kunnen verliezen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.