Ads Top

Opnieuw succes risico-opslag campagne

Goed nieuws voor consumenten met een hypotheek van Nationale Nederlanden: de bank gaat bij alle hypotheken automatisch tussentijds de hypotheekrente verlagen, zodra dat kan. De Consumentenbond strijdt al geruime tijd tegen onrechtvaardige risico-opslagen en is blij met deze aanpassing.

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Deze aanpassing kan voor consumenten honderden euro’s per maand schelen. Velen hebben de laatste jaren (extra) afgelost op hun hypotheek, maar bleven die extra risico-opslag betalen. Het is niet meer dan rechtvaardig dat dat nu wordt aangepast. We roepen andere banken op dit goede voorbeeld zo snel mogelijk te volgen.’

Bij een hypotheek die even hoog, of hoger is dan de waarde van de woning rekent de bank een risico-opslag van enkele tienden. Dit om het risico te dekken dat consumenten de hypotheek niet kunnen terugbetalen. Steeds meer woningbezitters lossen echter tussentijds af op de hypotheek, waardoor het risico voor de bank afneemt of zelfs helemaal verdwijnt. Veel banken blijven echter de risico-opslag tijdens de gehele rentelooptijd gewoon innen, tenzij de klant zelf aan de bel trekt. De Consumentenbond vindt dit niet terecht en voert hiertegen actie.

Nationale-Nederlanden (NN) behoorde tot nu toe tot de laagvliegers. De verzekeraar wilde zélfs op verzoek van de klant de risico-opslag niet tussentijds aanpassen. Met het aangekondigde beleid nestelt de verzekeraar zich in 1 klap bovenin de ranglijst van banken die het wel goed doen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.