Ads Top

ABN AMRO Digital Impact Fund investeert in de Nederlandse fintech Ockto

Het Digital Impact Fund (DIF) van ABN AMRO neemt een minderheidsbelang in de fintech Ockto. Ockto maakt het voor consumenten en bedrijven makkelijker om persoonlijke gegevens veilig te verzamelen en te delen. Dit maakt het voor een consument veel eenvoudiger om bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag te doen, of inzicht te krijgen in zijn volledige financiële situatie.

Met de investering verbreedt ABN AMRO de samenwerking met Ockto die eerder al met dochteronderneming Moneyou is gestart. Tevens kan Ockto met het expansiekapitaal sneller groeien, verder professionaliseren en in de toekomst mogelijk ook internationaal opschalen.

Voor het aanvragen van een hypotheek, het afsluiten van een verzekering of het maken van een financiële planning zijn veel gegevens nodig. Het verzamelen van deze gegevens kan door Ockto eenvoudiger en sneller. Met behulp van de Ockto app worden gegevens bij verschillende overheidssites zoals De Belastingdienst, Mijn UWV, Mijn Overheid en Mijn Pensioenoverzicht opgehaald. Ockto toont deze gegevens in de app waar consumenten ze zelf controleren. Vervolgens sturen consumenten via een beveiligde online verbinding de gegevens door naar de derde partij.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.