Ads Top

Pim van der Velden benoemd tot Hoofd ING Wholesale Banking Nederland

Pim van der Velden (51) is benoemd tot Hoofd ING Wholesale Banking Nederland. Hij is daarmee verantwoordelijk voor de dienstverlening van ING aan grote, veelal beursgenoteerde bedrijven en multinationals in Nederland. Deze benoeming is onderdeel van de in november aangekondigde nieuwe strategie van Wholesale Banking. Hierbij wordt de internationaal bij de bank aanwezige sectorexpertise nog nadrukkelijker ingezet om de dienstverlening voor strategische relaties in de Nederlandse markt onderscheidend te maken.

In zijn nieuwe functie geeft Van der Velden leiding aan de relatiebeheer- en productteams die de grote Nederlandse bedrijven bedienen. De grensoverschrijdende sectorexpertise van de internationale zakenbank van ING vormt het uitgangspunt van het bedieningsmodel, waarmee ING haar leidende positie als huisbank voor corporate Nederland verder wil versterken. Van der Velden zal zich bovendien richten op de verdere samenwerking tussen de Wholesale-afdelingen in Nederland en België om de marktbenadering van ING in de Benelux verder te integreren. Ook zal hij agile werken binnen ING Wholesale Banking Nederland verder implementeren.

Pim van der Velden werkt sinds 2011 bij ING. Hiervoor was hij als Head of Industrials verantwoordelijk voor de klantrelaties van ING met grote bedrijven uit de Nederlandse industriesector. Hij heeft een brede ervaring in de dienstverlening aan grote bedrijven, onder andere in Equity Capital Markets en Structured Finance, die hij heeft opgedaan bij ING en daarvoor bij RBS en ABN Amro. Hij werkte naast Amsterdam ook geruime tijd in Londen en

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.