Ads Top

Deelplatforms alert op verzekeringsfraude

Autodeelplatforms als Snappcar en MyWheels zien het gesjoemel met schadegevallen toenemen. Bestaande schades worden ‘meegeclaimd’ bij een kleine schade die is ontstaan tijdens de particuliere verhuur. Polissen worden versoberd, schrijft het FD vandaag.

Zo hebben Snappcar, het grootste autodeelplatform in Nederland, en verzekeraar AIlianz het eigen risico verhoogd. Ook snoeien ze volgens de krant hard in de uitkeringen. Wie een auto heeft die ouder is dan tien jaar krijgt nog maar maximaal 750 of in sommige gevallen 1250 euro uitgekeerd. Ook concurrent MyWheels beraadt zich op maatregelen, laat een woordvoerder aan het FD weten.

Rudi Buis van het de Verbond erkent in het artikel dat hierdoor de goeden lijden onder de kwaden. “Maar verzekeraars moeten wel ingrijpen. We zien in het algemeen bij autoruitpolissen dat schade vooral in de eerste drie maanden na het afsluiten van de verzekering wordt geclaimd. Dat kan geen toeval zijn. Begrijpelijk dat deelplatforms bij klanten die voor een eerste keer een auto huren en die ze nog niet kennen een hoger eigen risico vragen.”

De autoverzekering is sowieso bijzonder fraudegevoelig. Vorig jaar stond deze met stip op één als de verzekering waar het meest mee wordt geknoeid, blijkt uit een actueel factsheet van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit van het Verbond. Het aantal gemelde fraudezaken steeg het afgelopen jaar met 14 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.