Ads Top

Achmea en EIT Climate-KIC bundelen expertise

De extreme hagelbuien van juni 2016 brachten de keiharde realiteit naar boven. De 100.000 schademeldingen op één dag, met een totale verzekerde schade van €600 miljoen, lieten ons zien hoe kwetsbaar we zijn als het gaat om extreme weersinvloeden. Hoe wij ons weerbaarder kunnen maken tegen deze invloeden is een complex vraagstuk, waar vele partijen aan werken. Vandaag bezegelden Michiel Delfos, directievoorzitter van Achmea Schadeverzekeringen en Kristen Dunlop, CEO van de Europese klimaatcommunity EIT Climate-KIC, de samenwerking om te komen tot slimme en klimaatrobuuste innovaties.

Met het veranderende klimaat, verandert ook de rol van verzekeraars. Om relevant te blijven voor hun klanten zullen zij, naast het schadeloos stellen na een schade, ook met oplossingen moeten komen om schades te beperken of te voorkomen. Dit vereist het hebben van inzicht en het betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Achmea verwacht dat door de samenwerking met EIT Climate-KIC nieuwe impulsen voor innovaties ontstaan, die direct toe te passen zijn in de dagelijkse praktijk.

Partners van de EIT Climate-KIC community hebben inmiddels computermodellen ontwikkeld om klimaatcatastrofes in kaart te brengen en risicoanalyses uit te voeren. Via een Open Source Platform is deze informatie beschikbaar. In 2017 heeft zij dit project een extra boost gegeven om met haar partners de innovaties versneld te implementeren. Dit is een van de projecten waarin Achmea kan participeren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.