Ads Top

ABN AMRO nomineert Tom de Swaan als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen

ABN AMRO zal Tom de Swaan voor benoeming als commissaris voordragen voor een periode van vier jaar. Zodra De Swaan door de Algemene Vergadering is benoemd, zal de Raad Van Commissarissen hem aanstellen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO Group N.V. en van ABN AMRO Bank N.V. Deze benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Tom de Swaan heeft bij diverse financiële instellingen bestuursfuncties bekleed, waaronder ook bij toezichthouders. Zo was hij lid van de directie van De Nederlandsche Bank (1986-1998), lid van de Raad van Bestuur en CFO van ABN AMRO (1999-2006) en bestuursvoorzitter van Zurich Insurance Group (2013-2018). Hij kan daarnaast bogen op een uitgebreide portefeuille van zakelijke en non-profit-activiteiten, waaronder commissariaten bij GlaxoSmithKline, DSM, Ahold en Van Lanschot.

Een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders voor de benoeming van Tom de Swaan zal op korte termijn worden belegd. Zijn benoeming wordt gesteund door de NLFI, in overeenstemming met het recht van consultatie zoals vastgelegd in de relatieovereenkomst (Relationship Agreement) tussen NLFI en ABN AMRO. Tom de Swaan volgt Steven ten Have op, die sinds 5 februari 2018 optreedt als waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.