Ads Top

Koningsdag zorgt voor recordweek Tikkie

Afgelopen week is er gemiddeld 1x per seconde een betaalverzoek via Tikkie verstuurd. Met zo'n 650.000 verzonden betaalverzoeken heeft de betaalapp van ABN AMRO daarmee een nieuw record gevestigd. Betalingen rondom Koningsdag zorgden voor een duidelijke stijging in het aantal verzonden Tikkies.

De stijging in de week van Koningsdag komt voor ABN AMRO niet als een verrassing: "Waar mensen dingen samen doen, zien wij dat zij de kosten onderling verrekenen met Tikkie. En Koningsdag is bij uitstek een feest dat samen wordt gevierd. Dat zien we dan ook terug in een piek bovenop het gemiddeld aantal betaalverzoeken, dat de afgelopen weken tussen de 575.000 en 600.000 lag.", aldus Frank Verkerk, Chief Digital Officer bij ABN AMRO.

Niet alleen betaalverzoeken van consumenten onderling, maar ook het zakelijk inzetten van Tikkie neemt toe: "Begin april is Tikkie geïntroduceerd bij het eerste filiaal van SPAR University, waardoor klanten via onze app hun boodschappen kunnen afrekenen. Daarnaast laten we via onze samenwerking met de Hartstichting zien wat de mogelijkheden zijn voor goede doelen om donateurs te laten afrekenen via hun mobiele telefoon. Ook is Tikkie nu beschikbaar binnen de KLM app om kosten voor vliegtickets, bagage en stoelreserveringen eenvoudig onderling terug te vragen."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.