Ads Top

Interpolis lanceert spaarsysteem voor veiliger verkeer

Vanaf nu dragen automobilisten die gebruik maken van de AutoModus app van Interpolis automatisch bij aan de bevordering van veiliger verkeer.

Interpolis introduceert een nieuw spaarsysteem dat voor elke 100 kilometer die een automobilist mobielvrij rijdt, 1 euro in een collectieve spaarspot stopt. Een onafhankelijke jury selecteert welke doelen in aanmerking komen voor het spaargeld. Eis is dat deze initiatieven bijdragen aan het bevorderen van de verkeersveiligheid.

De AutoModus app gebruikers bepalen aan het eind van ieder jaar welke initiatieven in aanmerking komen voor een donatie uit de spaarpot. De spaarpot groeit jaarlijks tot maximaal 250.000 euro.

AutoModus is een app die automobilisten helpt hun telefoon niet te gebruiken tijdens het autorijden. Uit eerder onderzoek van de Interpolis blijkt dat 62 procent van de automobilisten achter het stuur bezig is met hun mobiele telefoon. Een Amerikaanse studie laat zien dat in 68 procent van de ongelukken afleiding een rol speelt, de telefoon is daarbij een van de belangrijkste oorzaken. De app is 145.000 keer gedownload.

Door de introductie van de spaarpot hoopt Interpolis mensen extra te stimuleren om in AutoModus te rijden. Niet alleen verhoog je daarmee je eigen veiligheid maar je draagt direct bij aan initiatieven die de verkeersveiligheid verhogen. AutoModus appgebruikers kunnen vanaf juni zelf initiatieven indienen. Te denken valt aan oplossingen die fietsongelukken voorkomen tot ideeën om minder afgeleid te zijn als je aan het rijden bent. Vervolgens beoordeelt de onafhankelijke jury welke initiatieven in aanmerking komen voor een donatie uit de spaarpot.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.